GÉPI NYIROKMASSZÁZS

Nyirokmasszázs/hullámmasszázs

A nyirokmasszázs gép, hullámmasszázs gép vagy nyomásterápiás gép megnevezések ugyanazt a készüléket jelölik – nincs különbség közöttük.

Szervezetünkben a felszaporodó salakanyagok eltávolításában fontos szerepet tölt be a nyirokrendszer. Elégtelen működése következtében romlik az érintett területeken a sejtek oxigén és tápanyagellátása, amely számtalan esztétikai és egészségügyi problémát okoz. A törzsön és a végtagokon víz, nyiroknedv halmozódhat fel, ami körfogatnövekedést a bőr minőségének romlását, valamint cellulitisz tüneteinek megjelenését eredményezi.

A salak- illetve méreganyagok testünkből történő eltávolítása kulcsfontosságú egész szervezetünk megfelelő működése szempontjából. A hullámmasszázs segítségével intenzívebbé tehetjük a szövetek között felhalmozódó, felesleges nyirokfolyadék és salakanyagok nyirokrendszeren keresztül történő eltávolítását. Hatására javul a nyirokkeringés, kiürül az ödéma, az ismételt kezelések hatására javul a narancsbőr.

Már az első kezelést követően kellemes meglepetéssel tapasztalhatjuk, hogy lábaink könnyebbek. A kezelések hatására csökkenhet a comb, a fenék, a derék körfogata, a bőr szebb lesz, a narancsbőr pedig kezd eltűnni, a nyirokkeringés ideális állapotú lesz.

A gépi nyirokmasszázs alkalmazási területei:

Számos betegség és tünet kezelésére, javítására alkalmas, enyhe, közepes és súlyos állapotokban egyaránt.

 • Kiváló a nyiroködéma (limfödéma) és a zsírödéma (lipödéma) kezelésésre
 • A karokat és lábakat érintő ödémáknál
 • Optimális az emlőeltávolítás (masztektomia) utáni karduzzanat esetén
 • Hatékonyan szüntethető meg vele a visszérbetegség által keltett nehézláb érzés és feszülő fájdalom
 • Segít a meggyengült immunrendszer helyreállításában
 • Rossz alvás, fokozott stressznek való kitettség esetén segít az ellazulásban
 • Folyamatban lévő kúrák tökéletes kiegészítéseként képes harmadával megnövelni azok hatékonyságát (zsírbontó, alakformáló, salaktalanító, méregtelenítő)
 • Fokozza az elégtelen bélfunkciókat (székrekedés esetén)
 • Terhességi visszérbetegségben is alkalmazható a lábdagadás csökkentésére
 • Trombózis utáni állapot kezelésére (az akut szakasz lezajlása után 3 hónappal)
 • Reverz (felülről lefele irányú) programja segítségével kezelhetőek az érszűkületes panaszok, javítható a láb mikrokeringése, késleltethető vagy elkerülhető az amputáció. Diabeteses láb esetén is alkalmazható
 • Végtag bénulás, csökkent mozgásképesség esetén rendszeresen alkalmazva serkenti a vérkeringést és segít megelőzni a trombózis kialakulást
 • Narancsbőr tünet csökkentése (láb és törzs mandzsettákkal)
 • Sport utáni izomregeneráció javítása – serkenti a metabolitok kiürítését és gyorsítja a regenerációt
 • Relaxáló, kellemes masszázst biztosít a fáradt testnek. Felfrissít, nyugtat

Hogyan zajlik nálunk a hullámmasszázs kezelés?

A kezelés fekvő helyzetben történik, rád helyezem a speciális kompressziós mandzsettát, beállítom a számodra megfelelő programot és időt a gépen, majd elindítom azt. A hullámmasszázs során váltakozó erősségű, periodikus nyomáshullámot generálunk, a légkamrák hol megtelnek, hol pedig kiáramlik belőlük a levegő, így létrejön egy úgynevezett szorítóhullám. Ezáltal a megfelelő irányba stimuláljuk a nyirokhálózatot, így tisztítva a nyirokereket.

A masszázs a nyirokrendszer pangó részeinél segít megszabadulni a felesleges nyirok folyadéktól, zsírtól, amelyek a nyirokcsomók segítségével természetes módon ürülnek ki a szervezetből.

A hullámmasszázs ideje alatt hallgathatsz zenét, olvashatsz, pihenhetsz, relaxálhatsz, vagy plusz szolgáltatásként kedvezményesen kérhetsz egy aromaterápiás stresszoldó arcmasszázst is. Bármelyiket választod a közeledben leszek. Amennyiben a kompressziós nyomást túl erősnek érzed, állítok rajta, vagy ha egyéb kellemetlenséget tapasztalnál, rögtön a segítségedre leszek.  

Kezelési idő: 25-30 perc

Ellenjavallatok: vese- és szívelégtelenség, kezeletlen magas vérnyomás, trombózis veszélye, láz, fertőző, gyulladásos betegségek, friss varratok, sebek megléte

Amivel mi dolgozunk:

Power Q-8120 nyirokmasszázs gép
Magas tudásszintű, 24 légkamrás nyirokmasszázs gép. Egyidejűleg 1db 24 légkamrás nadrág vagy 2db 12 légkamrás kar, láb, törzs mandzsettákat kezel, a fent említett alkalmazási területek mindegyikében kiválóan használható.

24 légkamrás nadrág mandzsetta
A nadrág mandzsetta bővítőket is tartalmaz, melyekkel akár 164cm-es (!!) derékbőségre is bővíthető a méret. Kisebb testméret esetén több sorban elhelyezett zippzárakkal lehet “szűkíteni”.