MÓDSZEREINK

Napjainkban alig akad olyan ember, akinek ne lenne tartási rendellenessége, időszakos vagy állandósult deréktáji, háti vagy nyaki fájdalma. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód, vagy akár az egysíkú terhelés a rossz tartás az izmok elmerevedéséhez, a gerincoszlop kóros elváltozásához vezethet. A tartás megváltozik, a helytelen testtartás állandósul, észrevétlenül szokássá válik.

Az izomegyensúly felborulása miatt más izmok, más módon, más húzásiránnyal kezdik el mozgatni az ízületeket, melyekben így, egyre erősebb kompressziós és nyíróerők jönnek létre.

Az izmok megkeményednek, csomósodnak, változásokat okoznak az ízületekben, a csontrendszer szerkezetében. Ez a folyamat képes a gerinc csigolyákat is összecsúsztatni, vagy eltolni egymástól a gerinc elveszti eredeti formáját.

A mozgásszervi panaszok legtöbbször a gerincből, illetve a mellette elhelyezkedő izmokból erednek. A gerincoszlop mellett húzódó idegszálak sérülnek, feszülnek, nyomódnak, ezáltal fájdalmakat okoznak.

Kellemetlen fizikai tünetek, elváltozások jelzik, – mint pl: nyak, gerinc, derék, vállfájás, gerincferdülés, lumbágó, isiász, idegbecsípődés, porckorong sérv, sántítás, látási és koncentrációs zavar, fáradékonyság, ingerlékenység, migrénes-görcsös fejfájás, fülzúgás, nőgyógyászati, urológiai, egyéb gyulladások, betegségek, stb. – hogy valami nagyon nincs rendben.