NMPT-Természetes Mozgásminta Tréning

Az NMPT, a legújabb mozgásrendszeri kutatások eredményei alapján összeállított gyakorlati modul. A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja, a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásrendszer. Módszerével megtanulhatóak a korrekciós gyakorlatok melyekkel kijavíthatjuk a beidegződött rossz mozgásmintát.

Jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt, nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát. 

30 perc – 4.000Ft

ÁTMOZGATÓ, TARTÁSJAVÍTÓ, MOZGÁSFEJLESZTŐ TORNA

Tartásjavító tornáink minden korosztályban nagyon kedveltek. A fiatalok esetében leggyakrabban a felgyorsult civilizációs hatásokra kialakult rossz testtartás, a munkaképes korosztálynál a monoton munkavégzés miatti megváltozott statika, elfáradó izomcsoportok okoznak problémát, fájdalmakat. Az idősebb korosztálynál a megmacskásodott ízületek, elmerevedett izmok okoznak galibát, ami szintén orvosolható egy könnyed, átmozgató tornával.  Tartásjavító tornáink nem csak egyéni foglalkozások keretében, hanem párban, társsal, barátokkal, három-hat fős kiscsoportokban, kínálnak hangulatos és hasznos elfoglaltságot.

60 perc – 5.000Ft
Páros, kiscsoportos óra keretében: 60 perc – 2.500Ft/fő
Családi óra keretében: 60 perc -2.500Ft/fő  (gyermek/gyermekek esetén további kedvezmény)

FMS – FUNKCIONÁLIS MOZGÁSMINTA SZŰRÉS

A testünk mozgásmintái meghatározzák, mennyire vagyunk egészségesek és mennyire leszünk azok a jövőben. A mozgásmintákat, mindannyian használjuk a hétköznapokban, akkor is, ha nem tudatosan tesszük. Ezeket gyermekkorunkban sajátítottuk el, lépésről lépésre (forgatjuk a fejünket az ágyban, fordulunk, mászunk, guggolunk, mászunk).

A funkcionális mozgásmintákat, amelyek gyermekkorunkban még tökéletesen működtek, felnőtt korra már jórészt elveszítjük.

Az FMS szűrőrendszer használata során világossá válnak a mozgásmintáink gyenge pontjai (aszimmetriák, kompenzációk, melyeket mozgás közben használunk). Az FMS hatékonyságát klinikai és kutatási eredményekkel támasztották alá, szűrőit használva egy hozzáértő FMS szakértő segítségével azonosítani lehet a rossz mozgásmintákat, és az információk birtokában mindenkinek egyénre szabottan lehet korrekciós tervet készíteni.  Ebben az esetben új mozgásmintát tanulunk, vagy a berögzült mintákat átprogramozzuk, és helyreállítjuk az egészségi állapotot.

Mérés és kiértékelés: 6000 Ft
Mérés és kiértékelés, korrekciós tervvel: 8.000 Ft
Mérés és kiértékelés, korrekciós tervvel és visszaméréssel: 10.000 Ft
További visszamérések és kiértékelés, korrekcióval: 8.000