TRADICIONÁLIS THAI MASSZÁZS

A Thaiföldről származó masszázs gyökerei Indiába nyúlnak vissza, az egész világon különösen nagy népszerűségnek örvend. Lényege a test természetes egyensúlyi állapotának visszaállítása. Speciális technikájával az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja komplex kezelést biztosítva. Oldja az energiablokkokat, ellazítja a testet és a lelket, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait, így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A kezelésekkel remek fájdalomcsillapítás és relaxált állapot érhető el, mely a masszázs közben felszabaduló endorfinnak köszönhető. Az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével az energiaáramlás ismét beindul.

Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló hatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére valamint a gerincoszlop állapotára. A porckorong, mely idővel veszít a rugalmasságából, szinte újjászületik.

A masszázs hatására a vérkeringés és a nyirokkeringés felgyorsul, több oxigén kerül a szervezetbe, a bőr pórusai kitágulnak, a felgyorsult vérkeringés pedig kisöpri a méreganyagot. Bőrünk feszesebbé és rugalmasabbá válik.

Különösen alkalmas az európai életstílus, az ülőmunka és a mozgáshiány okozta problémák enyhítésére. Legfőbb jellegzetessége a már-már művészi nyújtó-, illetve kimozgatásos – mobilizációs – technika. E kettő kombinációja oldja az izmok, ízületek fájdalmas merevségét és feszültségét, növeli a test rugalmasságát, hajlékonyságát, és jótékonyan hat a csontozatra.

A thai masszázs a talajon elhelyezett matracon történik, könnyű, kényelmes ruhában, fekvő illetve ülő testhelyzetekben. A tradicionális thai masszázs, száraz masszázs, melyhez nem kell a ruházatot sem eltávolítani.  Az egy-másfél órás kezeléseknek a lábujjaktól a fejtetőig terjedő meghatározott koreográfiája van. A masszőrök a tenyéren és az ujjakon kívül gyakran a térdekkel, talppal és könyökkel is masszíroznak.

 

Kinek ajánlott a thai masszázs?

  • stresszes életmód esetén
  • ülő munkát végzőknek
  • mozgásszegény életmódot folytatóknak
  • reumatikus és ízületi panaszok esetén
  • alvásproblémák esetén
  • sportolóknak
  • nehéz fizikai munkát végzőknek
  • valamint bárkinek általános megelőző, közérzetjavító kezelésként