Trigger pont masszázs

A trigger pont olyan borsószem vagy almamag nagyságú feszültségcsomó a vázizomban, amely nyomásra érzékeny. Ezek a pontok gyakran kisugárzó fájdalmat okoznak, így a fájdalom helye és a kiváltó ok két külön helyen van.

A trigger pont terápia a feszültség gócokat oldja fel. A görcsös csomók kilazítása, a trigger pontok lassú, fokozatos nyomásával, majd oldásával érhető el.

30 perc – 8.000Ft

Trigger pont,Trigger pont masszázs,görcsös csomók kilazítása,Trigger pont terápia

Bővebben

A trigger pont olyan borsószem vagy almamag nagyságú feszültségcsomó a vázizomban, amely nyomásra érzékeny. Létezésükről általában nem is tudunk, kívülről nem láthatóak. Janet G. Travell és David G. Simons amerikai tudósok kezdték kutatni és használni a technikát. Az alapját az alkotja, hogy érzékeny (trigger vagy tender) pontokat azonosít. Ezek a pontok gyakran kisugárzó fájdalmat okoznak, így a fájdalom helye és a kiváltó ok két külön helyen van. A trigger pont neve is innen eredeztethető, hisz angolul a trigger szó jelentése indukálni, kiváltani. Trigger pont esetén hiába kezelik a fájó részt, ritkán történik tartós javulás. Ez azért lehet mert a fájdalom okozója nem is ott van, ahol a fájdalom érződik. Gyakori például, hogy a különböző nyaki panaszok esetében a probléma gyökere távolabb, a háti szakaszon található, illetve fejfájás esetén a kiváltó okokat a nyakizmok környékén kell keresni.

A trigger pont tulajdonképpen egy apró terület, ahol a helyi keringés lelassul. Itt az izomcsomó feszülése, gátolja a véráramlást, így terület anyagcseréje romlik, ami tovább fokozza a feszességet. Így a sejtek nem jutnak elég friss tápanyaghoz, és a salakot sem képesek eltávolítani. Ennek a pontnak a feszülése a kötőszöveti hálózaton keresztül (fascial network) okoz egy másik helyen fájdalmat. A tanulmányok szerint gyakran a fájó ponton újabb trigger pont keletkezik, így akár komplett láncot képesek alkotni. Ezek a fájdalmas csomók idővel az izom megrövidüléséhez is vezethetnek, azonban lehetnek feszültségmentesítő, kioldó gombok is az izomzatban, ha a megfelelő kezelést megkapják. Az ördögi kört, a fokozódó fájdalmat a megfelelő trigger pont terápia tudja megszakítani.

A trigger pontok 3 fajta előfordulása

  1. A mindennapi mozgást nem zavaró, kezdetleges, kialakulóban lévő tenderpont, mely tapintásra már helyi fájdalmat okoz, de még nem sugárzik ki.
  2. A megszokott mozgást nem zavaró, de már egy adott területre kisugárzó látens trigger pont, mely tapintása fájdalmas.
  3. Már a mozgást is korlátozó aktív trigger pont, melynek fájdalmát érezni lehet és ki is sugárzik egy meghatározott területre, ennek hatásaként további helytelen tartás alakul ki. Ebből kifolyólag bekövetkezik az izom illetve az általa áthidaló ízület további kóros terhelése.

trigger pontok az izomzatban, mindenkinél megtalálhatók, kialakulásukban semmi különleges nincsen. Kialakulása a mikro traumákkal hozható összefüggésbe, melyek nem  mindig egy hirtelen fellépő terhelés miatt alakulnak ki, (pl. baleset, sportsérülés) hanem a folyamatos és ismétlődő apróbb terheléssel következményei is lehetnek. (pl. lúdtalp, bokasüllyedés, rossz szokások: egyoldalú terhelés, táska egy oldalon viselése, nem megfelelő munkahelyi ergonómia – képernyő magasság, anatómiai- ortopédiai rendellenességek, stb.) Tartós túlterhelés, nehezebb tárgy emelgetése, stresszes életmód, helytelen testtartás vagy éppen pont a mozgás hiánya egyaránt okozhatja a trigger pont kialakulását. Ezek a görcsben lévő csomók leginkább a leggyakrabban igénybevett izmokban (csípő, hát, váll, nyak) jelennek meg, de a test bármely izmában kialakulhatnak.

Hagyományos masszázs esetében előfordul, hogy a fájdalmas tünetek csak egy időre szűnnek meg, ugyanis a valódi kiváltó ok megmarad. A trigger pont terápia hatékonyabb megoldást hozhat, ugyanis a feszültség gócokat oldja fel, így elejét veszi annak, hogy a kisugárzó fájdalom újra kialakulhasson. A görcsös csomók kilazítása, a trigger pontok lassú, fokozatos nyomásával, majd oldásával érhető el. A nyomás fájdalmas, viszont ahogy az izom lazul, oldódik, nyúlik, úgy a fájdalom is szépen lassan csökken, majd megszűnik. Így megszabadulhatunk a tartós, állandó fájdalomtól, kellemetlen izomfeszességtől.

A trigger pont masszázs technika stílusát tekintve az akupresszúrához áll a legközelebb. A feszült görcsös trigger „csomók” oldása akupresszúrás nyomással történik. Könnyedén integrálható szinte minden masszázs típusba, masszázsok kiegészítéseként.

Hívj most!

Kovács Lajos

+36306399-7977

Ajánlataink

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet GerincKovácsok ajándékkártyával!

– Ha mozgásszervi panaszokkal küzd
– Ha úgy gondolod, hogy többet kellene törődnie magával
– Vagy csak szeretnéd ÉN-idővel megajándékozni

KERESS MINKET!

Ajándékkártyánk tartalmazza az állapotfelmérést, konzultációt és az egyénre szabott kezelést vagy masszázst.
(ízületi kimozgatás, különféle masszázsok, köpölyözés, S.I-terápia, lágylézer kezelés igény szerint)

Ár:  10.000 Ft / 50 perc 

Relaxációs wellness csomag

Ha a kezelések között, vagy csak úgy teljes relaxációra vágysz, ebben a csomagban a svéd-wellness masszázs mellé aromaterápiás arcmasszázs kényeztetés is jár.
Tökéletes ÉN-idő egy órában.

60 perc – 10.000Ft

Cégeknek, intézményeknek

  • Ha egy olyan előadást / tréninget szeretnél munkahelyeden, ami mindenkit érdekel (mert kinek ne fájna a dereka, háta) hívj minket!
  • Lepd meg dolgozóidat a helyes testtartás lehetőségével, rendeld meg NMPT szemináriumunkat!
  • Munkahelyek, irodák dolgozóinak, konferenciák, céges rendezvények résztvevőinek felfrissítésére válaszd a 8-10 perces Dinamikus Rapid masszázst!
  • Szabadtéri céges rendezvények, családi-sportnapoknak is különleges színfoltja lehet a Dinamikus Rapid masszázsunk.

Falunapokra, fesziválokra

Szabadtéri rendezvények, színesítésére kiváló lehetőség a Dinamikus Rapid masszázs. Nagy sikerét garantálják sajátságos jellemzői: hangulata, ritmikussága, lendülete.

Kezelések, masszázsok, mozgásos foglalkozások. Előadások, szemináriumok tanfolyamok. Egyéni és csoportos órák.

"Mert ép testben könnyed a mozgás"

Szolgáltatásaink

Kezelések

Ha fáj, ha megoldást keresel mozgásszervi problémádra. Kezeléseink közül 6 féle módszerünk választhatsz.

Masszázsok

9 féle masszázs - a relaxációs wellnesstől a problémamegoldó masszázsig - szerepel kínálatunkban.

Első konzultáció

Állapotfelmérés, személyre szabott kezelés. Módszereink segítségével problémádnak megfelelően állítjuk össze a számodra leginkább megfelelő kezelésrendszert.

GK csomagok

Problémának megfelelően összeállított egyénre szabott kezelések 30/50/90 percben.

Mozgás

Speciális vagy átmozgató torna?
Egyéni, csoportos, vagy családi formában?  Esetleg sport?
Nálunk mindent megtalálsz!

Ajánlataink

Kedvezmények, ajándékkártya, cégeknek-intézményeknek, relaxációs wellness csomagunk

Előadások

Előadásaink a helyes testtartás, mozgás témakörében. (pl. NMPT, FMS)

NMPT szemináriumok, tanfolyamok

Elméleti és gyakorlati oktatások.

Lépj kapcsolatba velünk!