NMPT – Természetes Mozgásminta Tréning

Az NMPT, a gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja.

Jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt, nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát.

Egyéni NMPT tanfolyam:
3 alkalom (3 x 60 perc)  – 45.000 Ft

További egyéni óra: 60 perc 10.000 Ft/fő

NMPT,NMPT-Természetes Mozgásminta Tréning,Natural Movement Pattern Training,gerincbetegség,A gerinc-,tartásproblémák gyakori tünetei,A nem korrigált tartáshibák,NMPT hatásai,Egyéni NMPT,egyéni órák,lapocka környéki izomfájdalmak,nyaki gerincszakasz krepitációja,végtagokba sugárzó fájdalmak,zsibbadások,teniszkönyök,golfkönyök,előreesett,háti kifózis,ágyéki lordózis,csípő aszimmetria,Bene Máté,degeneratív mozgásszervi betegség,izomegyensúly

Kovács Lajos és Kovácsné Bánki Ilona NMPT instruktorok

Napjainkban alig akad olyan ember, akinek ne lenne tartási rendellenessége, időszakos vagy állandósult deréktáji, háti vagy nyaki fájdalma. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód, a rossz tartás az izmok elmerevedéséhez, a gerincoszlop kóros elváltozásához vezethet. A helytelen testtartáshoz hozzászokva izomfájdalmak, a tartás megváltozása miatt ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, a gerinc pedig elveszti eredeti formáját. Az izomegyensúly felborulása miatt más izmok, más módon, más húzásiránnyal kezdik el mozgatni az ízületeket, melyekben így, egyre erősebb kompressziós és nyíróerők jönnek létre.

Milyen megoldást ajánlunk?

NMPT – Natural Movement Pattern Training
Bene Máté Zoltán porckorongsérv specialista gyógytornász – fizioterapeuta kidolgozott egy olyan mozgásminta korrekciót, mely segítségével az NMPT instruktorok felismerik az aszimmetriákat, a rossz mozgás mintákat és korrigálni tudják úgy, hogy közben teljesen biztonságos gyakorlatokat végeztetnek a vendégekkel.

Az NMPT, a legújabb mozgásrendszeri kutatások eredményei alapján összeállított gyakorlati modul. A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja, a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásrendszer. Módszerével megtanulhatóak a korrekciós gyakorlatok melyekkel kijavíthatjuk a beidegződött rossz mozgásmintát, ezáltal lehetőséget teremtünk az idegrendszernek, hogy újra helyesen tudja vezérelni, a mozgás szervrendszert valamint segítünk a helyes mozgásminta kialakításában és rögzítésében.

Az NMPT jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt. Nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert.  Csökkenti a rossz mozdulatokból adódó sérülések előfordulását. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát. Ez nem pusztán gerinctorna, vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és a jövőnk új preventív szemléletű mozgásrendszere, melyet kellő gyakorlás után hatékonyan tud bárki mindennapjaiban, akár otthon egyedül is alkalmazni.

A Természetes Mozgásminta Tréning rendszeres gyakorlása gyökeresen megváltoztatja a mozgásmintát, a közérzetet és a mindennapi életet.

NMPT,NMPT-Természetes Mozgásminta Tréning,Natural Movement Pattern Training,gerincbetegség,A gerinc-,tartásproblémák gyakori tünetei,A nem korrigált tartáshibák,NMPT hatásai,Egyéni NMPT,egyéni órák,lapocka környéki izomfájdalmak,nyaki gerincszakasz krepitációja,végtagokba sugárzó fájdalmak,zsibbadások,teniszkönyök,golfkönyök,előreesett,háti kifózis,ágyéki lordózis,csípő aszimmetria,Bene Máté,degeneratív mozgásszervi betegség,izomegyensúly

Ha sokat ülünk, vagy sok időt töltünk azonos típusú testhelyzetekben, testünk alkalmazkodik, felveszi a számára legkényelmesebb pozíciót, „elkényelmesedik”. Viszont annál nehezebb lesz megmozdulni, felegyenesedni, járni.

Ha életmódunkra, munkánkra az jellemző, hogy sokat állunk, vagy azonos mozgásokat végzünk, testünk ehhez is alkalmazkodik, az ehhez szükséges izmokat aktiváljuk, mozgásainkat szokássá alakítjuk. Egyre nehezebb lesz másfajta mozgásokat végezni. Így borulnak fel az arányok, bomlik meg testünk tartószerkezetének, mozgásrendszerének egyensúlya.

Ekkor jelentkeznek a problémák, deformitások, kényszertartások, fájdalmakkal járó mozdulatok, elváltozások.

A látható jelek:

 • előrehelyezett fejtartás
 • előreesett és/vagy megemelkedett vállak
 • „eltűnt” megrövidült nyak
 • beszűkült mellkas
 • gerincferdülés
 • elcsavarodott gerinc
 • fokozott vagy kiegyenesedett háti kifózis (púpos hát, lapos hát)
 • fokozódott vagy kiegyenesedett ágyéki lordózis (a gerinc természetes homorulatának fokozódása, eltűnése a derék vonalában)
 • aszimmetrikus testtartás, csípő aszimmetria, stb.

A gerinc-, tartásproblémák gyakori tünetei lehetnek:

 • reggelente nehezen beinduló testrészek, fájdalmakkal járó felkelés
 • reggelre beállt, elfeküdt érzés a nyakban
 • fáradtságérzet a derékban állás vagy akár séta közben
 • hátfájdalmak, lapocka környéki izomfájdalmak
 • derékfájdalmak
 • vállfájdalmak, vállízületi lágyrészfájdalmak
 • nyakfájdalmak
 • a nyaki gerincszakasz krepitációja
 • végtagokba sugárzó fájdalmak, zsibbadások
 • kattogó ízületek (pl. boka, térd, csípő, váll)
 • teniszkönyök, golfkönyök
 • csuklóízületi problémák

Miért is kellene megvárni ezeket a fájdalmas tüneteket, együtt élni velük, orvoshoz járni, esetleg műtőasztalon végezni, majd hosszas kezelések után lábadozni, amikor mindez elkerülhető, megelőzhető a tartásrendszerünk karbantartásával, korrekciójával?

Erre kínál egy lehetséges megoldást az NMPT  

NMPT,NMPT-Természetes Mozgásminta Tréning,Natural Movement Pattern Training,gerincbetegség,A gerinc-,tartásproblémák gyakori tünetei,A nem korrigált tartáshibák,NMPT hatásai,Egyéni NMPT,egyéni órák,lapocka környéki izomfájdalmak,nyaki gerincszakasz krepitációja,végtagokba sugárzó fájdalmak,zsibbadások,teniszkönyök,golfkönyök,előreesett,háti kifózis,ágyéki lordózis,csípő aszimmetria,Bene Máté,degeneratív mozgásszervi betegség,izomegyensúly

Ajánljuk azoknak, akik a fent felsorolt tünetek leggyakoribb okát a helytelen tartásmintát szeretnék megszüntetni, a panaszokat szeretnék elkerülni, megelőzni.

Ajánljuk azoknak akik:

– ülő munkát végeznek, vagy sok időt töltenek ugyan abban a testhelyzetben
– rendszeresen mozognak, sportolnak ugyan, de mégis panaszaik vannak
– porckorongsérves/gerincsérves panaszokkal küzdenek
– porckorongsérv/gerincsérv műtét utáni rehabilitációt szeretnék kiegészíteni
– mozgásszervi panaszokkal (derékfájás, vállfájdalom, nyaki fájdalom) élnek
– rossz tartásukkal, gerincferdülésükkel nem tudnak mit kezdeni

A nem korrigált tartáshibák a következő problémák kialakulásához vezethetnek:

gerincproblémák (szegmentális instabilitás, gerincferdülés, gerinckopás, porckorong kiboltosulás, porckorongsérv/gerincsérv, csigolyaelcsúszás)

 • csípőízületi kopás (majd csípőprotézis)
 • térdízületi kopás (majd térdprotézis)
 • ízületi degenerációk, gyulladások (csukló, könyök, váll, boka térd, csípő)
 • a tartásrendszer elváltozásai okozhatnak fejfájást, migrént, szédülést, fülzúgást, magas vérnyomást is.

 

Az NMPT hatásai:

 könnyedebb és zökkenőmentesebb, „puhább” járás
 korábbi sportsérülésekből eredő tartáshibák korrigálása
 további sportsérülések bekövetkezésének csökkenő esélye
 erősebb / stabilabb, később elfáradó derékérzet
 radikálisan javuló tartás
 kellemesebb mozgás-nagyobb mozgásigény, kisebb fáradtság
 „növekedés érzet”
 csökkenő haskörfogat, vékonyabb derék

Ha már 1 fontos számodra a felsoroltak közül, itt a lehetőség!

Tanuld meg az NMPT módszerét!

NMPT megismerésének, elsajátításának lehetőségei (javaslataink)

Igyekeztünk olyan ajánlatokat összeállítani, melyek elegendő információval szolgálnak ahhoz, hogy megismertessük az NMPT rendszerét, és szemináriumon, mini tanfolyamon elsajátíthatóvá tegyük a gyakorlatokat. Ajánljuk cégeknek, csoportoknak és magán személyeknek egyaránt.

Keress minket!

Előadás:  (1-1,5 óra, létszámkorlát nélkül)

A gerincről, az elváltozásokról, testtartásról, a test myofasciális erővonalairól, hálózatáról, az emberi test tensegrity modellként való működéséről, az NMPT szerepéről a mozgásminták újra programozásában.

Szeminárium: (javasolt létszámlimit 15 fő)

Előadás és gyakorlati foglalkozás egyben.

Az előadáson túl az NMPT gyakorlatainak megtanulása (speciális nyújtó, mobilizáló és erősítő gyakorlatok)

 • 4 órás vagy 2×2 órás alapszeminárium:
  Előadás + az általános alapgyakorlatok ismertetése, bemutatása, tanítása, gyakorlása 35.000 Ft/fő
 • 6 órás vagy 2×3 órás részletes szeminárium
  Előadás + az általános alapgyakorlatok ismertetése, bemutatása, tanítása, gyakorlása, egyéni testtartások elemzése, speciális és egyéni gyakorlatok tanítása részletes elemzése. Az egyéni kompenzálások kiszűrése. 45.000 Ft/fő

Egyéni NMPT tanfolyam:

Elméleti és gyakorlati foglalkozás egyben.


Az elméleten túl az NMPT gyakorlatainak megtanulása az (speciális nyújtó, mobilizáló és erősítő gyakorlatok)

 • 3 órás (3×1 órás) részletes egyéni képzés
  Elmélet + az általános alapgyakorlatok ismertetése, bemutatása, tanítása, gyakorlása, egyéni testtartások elemzése, speciális és egyéni gyakorlatok tanítása részletes elemzése. Az egyéni kompenzálások kiszűrése.

 3 alkalom (3 x 60 perc)  – 45.000 Ft/fő

 

További egyéni órák: 60 perc 10.000Ft/fő

A szemináriumi, egyéni képzések után felmerült igények esetén egyéni órák keretében biztosítjuk azt a szakmai kontrollt, mely segíti a bizonytalan gyakorlót addig a szintig eljutni, hogy a tanult gyakorlatokat akár otthonában önállóan, segítség nélkül, helyesen, magabiztosan tudja végezni.

Kiscsoportos óra: 60 perc 2.500Ft/fő

A szeminárium, vagy tanfolyam elvégzése után bárki magabiztosan csatlakozhat gerinctorna csoportjainkhoz, hiszen a kellő információk birtokában a sérülés veszélye nélkül, a gyakorlatokat pontosan kivitelezve mélyítheti el a kapott ismereteket, és rögzítheti a helyes mozgásmintát.

Hívj most!

Kovácsné Bánki Ilona

+3630/973-2995

Hívj most!

Kovács Lajos

+36306399-7977

Előadás Kiskunmajsán

Előadás Kiskunmajsán

Kiskunmajsán, a Jonathermal Motel rendezvény termében a „Mozgásformák szerepe...

Ajánlataink

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet GerincKovácsok ajándékkártyával!

– Ha mozgásszervi panaszokkal küzd
– Ha úgy gondolod, hogy többet kellene törődnie magával
– Vagy csak szeretnéd ÉN-idővel megajándékozni

KERESS MINKET!

Ajándékkártyánk tartalmazza az állapotfelmérést, konzultációt és az egyénre szabott kezelést vagy masszázst.
(ízületi kimozgatás, különféle masszázsok, köpölyözés, S.I-terápia, lágylézer kezelés igény szerint)

Ár:  10.000 Ft / 50 perc 

Relaxációs wellness csomag

Ha a kezelések között, vagy csak úgy teljes relaxációra vágysz, ebben a csomagban a svéd-wellness masszázs mellé aromaterápiás arcmasszázs kényeztetés is jár.
Tökéletes ÉN-idő egy órában.

60 perc – 10.000Ft

Cégeknek, intézményeknek

 • Ha egy olyan előadást / tréninget szeretnél munkahelyeden, ami mindenkit érdekel (mert kinek ne fájna a dereka, háta) hívj minket!
 • Lepd meg dolgozóidat a helyes testtartás lehetőségével, rendeld meg NMPT szemináriumunkat!
 • Munkahelyek, irodák dolgozóinak, konferenciák, céges rendezvények résztvevőinek felfrissítésére válaszd a 8-10 perces Dinamikus Rapid masszázst!
 • Szabadtéri céges rendezvények, családi-sportnapoknak is különleges színfoltja lehet a Dinamikus Rapid masszázsunk.

Falunapokra, fesziválokra

Szabadtéri rendezvények, színesítésére kiváló lehetőség a Dinamikus Rapid masszázs. Nagy sikerét garantálják sajátságos jellemzői: hangulata, ritmikussága, lendülete.

Kezelések, masszázsok, mozgásos foglalkozások. Előadások, szemináriumok tanfolyamok. Egyéni és csoportos órák.

"Mert ép testben könnyed a mozgás"

Szolgáltatásaink

Kezelések

Ha fáj, ha megoldást keresel mozgásszervi problémádra. Kezeléseink közül 6 féle módszerünk választhatsz.

Masszázsok

9 féle masszázs - a relaxációs wellnesstől a problémamegoldó masszázsig - szerepel kínálatunkban.

Első konzultáció

Állapotfelmérés, személyre szabott kezelés. Módszereink segítségével problémádnak megfelelően állítjuk össze a számodra leginkább megfelelő kezelésrendszert.

GK csomagok

Problémának megfelelően összeállított egyénre szabott kezelések 30/50/90 percben.

Mozgás

Speciális vagy átmozgató torna?
Egyéni, csoportos, vagy családi formában?  Esetleg sport?
Nálunk mindent megtalálsz!

Ajánlataink

Kedvezmények, ajándékkártya, cégeknek-intézményeknek, relaxációs wellness csomagunk

Előadások

Előadásaink a helyes testtartás, mozgás témakörében. (pl. NMPT, FMS)

NMPT szemináriumok, tanfolyamok

Elméleti és gyakorlati oktatások.

Lépj kapcsolatba velünk!