Köpölyözés

A mozgásszervi panaszok mindig együtt járnak kötőszöveti és izom feszülésekkel, letapadásokkal, melyek negatív hatással vannak a funkcióra, olykor fájdalmasak. Ezen területeken alkalmazva a köpölyözés segíti a szövetek regenerálódását, ami a fájdalom csökkenését és a funkció javulását eredményezi.

A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát, valamint hat az energiarendszerre is, mindezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A felfrissült vérkeringés révén a test jelentős méregtelenítő fokozatba kapcsol, aminek számos pozitív előnye van a fájdalom csillapításon, izom és fascia lazításon túl. Elősegíti a nyirokrendszer regenerációját, segíti a felgyülemlő felesleges folyadékok eltávozását és jótékony hatást gyakorol a narancsbőrre. Rendszeres kezelést követően sokkal szebb, feszesebb lesz a bőr, ezért szépülni vágyóknak is javasolt.

Köpölyözési technikák:

– A vákuum képzése történhet a hő segítségével.

– Egy másik módszer, – amit mi is alkalmazunk – amikor mechanikus vákuumszívóval szívjuk ki a levegőt a csészéből. Ez biztonságosabb és modernebb eljárás. A problémától függő számú köpölycsésze kerül felhelyezésre.

– A csúsztatott köpölyözésnél egyetlen köpölyt alkalmazunk. Az előzőleg beolajozott, vagy krémezett bőrre gumiharagot, köpölyt helyezünk, vákuumot képezünk, és speciális mozdulatokkal mozgatjuk azt, a nyirokáramlás irányának megfelelően. Ez a technika alkalmas kozmetikai kezelésekre is cellulit-narancsbőr esetén, illetve helyi fogyasztásra has, combok, fenék területére az izom és fascia lazításon túlmenően.

A köpölyözés területén vérömleny keletkezhet, ami lila, vörös foltként jelenik meg a bőrön. Ez semmilyen problémát nem okoz, néhány nap múlva magától felszívódik. A csúsztatott köpölynél nagy felületen pontszerű szövetközti bevérzés keletkezik, mely szintén nem okoz gondot, spontán megszűnik. 

Ellenjavallatok:
Sérült, fekélyes, daganatos, vizenyős, száraz, ekcémás bőr, magas láz, nagyfokú szívelégtelenség, vérzékenység és véralvadásgátló szedése esetén. Nagyon legyengült állapotban továbbá kismamáknál.

A köpölyözés jótékony hatását tehát kihasználhatjuk ízületi-izomfájdalmak esetén, ha szervi, vagy éppen lelki problémánk van, vagy ha fogyni, bőrt feszesíteni szeretnénk. Ezeken túl megelőzésre is kiváló általános hatásai miatt.