KOVÁCS LAJOS

  Kovács Lajos vagyok. Több mint 30 esztendeje a Kyokushin Karate indított el a mozgás világa felé. Kezdetben akkori edzőm mellé társultam, karate edzéseket tartottunk több településen is, később saját csoportot vezettem. Egyesületet alapítottunk és 1999-óta a mai napig a Senshi Sportegyesület elnökeként, oktatójaként tevékenykedem Szeghalmon (Kyokushin Karate 3. dan, Kyokushin sportoktató).
 
  Ahogyan elkezdtem rendszerben gondolkodni, úgy vált egyre fontosabbá, hogy különféle módszereket beépítve gyarapítsam tudásomat. Megismerkedtem a Kettlebellel, mely az elengedhetetlenül fontos dinamikát, erőt és állóképességet biztosítja gyakorlói számára. Úgy éreztem, hogy mindezek mellett, az egyensúly megteremtésének érdekében fontosak a lágy mozgások, a mentális, fizikai és a lelki ellazulás, így lettem Mediball oktató. Továbbá elvégeztem a GFM (Ground Force Method) instruktori és FMS (Funkcionális Mozgásminta Szűrés) szakértői képzéseket is.

  Életutam során egyre több olyan emberrel találkoztam, akik valamilyen módon gerinc-vagy mozgásszervi panaszokkal küzdenek. Egyre inkább a mozgás minősége és az egészség került érdeklődésem középpontjába.
Bene Máté porckorongsérv specialista gyógytornász – fizioterapeuta Gerincakadémiai edzőknek tartott képzésén számos olyan összefüggéssel ismerkedhettem meg, mely segít a gerinc egészségét megőrizni, helyreállítani. Ezt a témakört annyira fontosnak találtam, hogy elvégeztem az NMPT Instruktori képzést. További Bene Gerincakadémia képzéseim: Lumbális gerinc workshop, Medencefenék és gerinc képzés, Mozgásneurológia, Biomechanika.

  Életmódommá vált az egészség érdekében történő rendszeres és különböző mozgásformákkal való foglalkozás és egyre több NMPT workshopot, szemináriumot, tanfolyamot, előadást, tréninget, gerinctornát tartottam. Elvégeztem a Tradicionális Thai Masszázs, az „Atlantisz” kiropraktikás izometrikus kimozgatás (lágy csontkovácsolás), trigger-pont masszázs, izom és ízületragasztás (Kinesio tape ragasztás), a Dinamikus Rapid Masszázs, az Inazás és Fascia terápia alapjai, a Fascia+Lendület+Kimozgatások+Akupontok, a VertebraX és S.I-terápia képzéseket. Jelenleg természetgyógyászatot tanulok.

  Igyekszem a mozgásszervi panaszokkal hozzám fordulókat a problémák okának feltérképezése után manuális kezelésekkel segíteni. Ezen túlmenően a mozgásminták helyreállításával tartós javulást elérni, komplex, hosszútávú megoldást nyújtani.  Mindezt átmozgató-tartásjavító-mozgásfejlesztő tornákkal, NMPT tréninggel biztosítom, melyeket egyéni és csoportos foglalkozások keretében tartok.
A személyre szabott kezelésen, mozgásprogramon túl a mindennapi életbe beilleszthető tanácsokat is kapnak a hozzám fordulók.
  Korosztálytól függetlenül a minőségi mozgásban, a prevencióban hiszek. Abban, hogy a megfelelő mozgásrendszerek használatával életünk során hosszú időn keresztül megőrizhetjük, sőt visszaállíthatjuk jó egészségi állapotunkat, javíthatjuk a már kialakult elváltozásokat.

e-mail: info@gerinckovacsok.hu
tel: +3630/399-7977
Facebook: https://www.facebook.com/lajoslaszlo.kovacs

Végzettségek, tanulmányok:
Kyokushin Karate 3. dan, Kyokushin sportoktató
NMPT Instruktor
FMS szakértő, 
GFM Level 1 Instruktor
Mediball oktató
Tradicionális Thai Masszázs,
Trigger-pont masszázs
„Atlantisz” kiropraktikás izometrikus kimozgatás (lágy csontkovácsolás)
Izom és ízületragasztás (Kinesio tape ragasztás)
S.I-Terápia képzés
Dinamikus Rapid Massage képzés
Inazás és Fascia terápia alapjai
Fascia+Lendület+Kimozgatások+Akupontok
VertebraX
Bene Gerincakadémia: Lumbális gerinc workshop
Bene Gerincakadémia; Medencefenék és gerinc képzés
Bene Gerincakadémia; Mozgásneurológia
Bene Gerincakadémia; Biomechanika