S.I-TERÁPIA

Az S.I-terápia egy teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés. Mára hazájában nagyon elterjedt, annyira jól működik, hogy a leghatékonyabb kezelések közé tartozik. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múltak el a derékfájdalmak, ezért a további kiváltó okot kezdték kutatni. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okoz problémát. Hakata professzor szerint (aki ezt a kezelést kifejlesztette Japánban) az esetek többségében az SI ízület blokkolva van és ez a fájdalmak okozója.

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízület 2-3 mm-es kimozgatásával az ízület mozgásának elakadását megszüntetjük, annak blokkját feloldjuk. Így az ízületben keletkezett feszültség kioldásával csökkenhet vagy teljesen meg is szűnhet a derékfájás.

Sok esetben a sérvre, isiász-ra, vagy lumbágóra utaló panaszok, fájdalmak mögött, vagy mellet az SI ízület elakadása is állhat.

Az ízületek kimozgatása rendkívül finom kezelés, teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid időt vesz igénybe, a pácienseket sem terheli meg.