DINAMIKUS RAPID MASSZÁZS

Mi a Dinamikus Rapid Masszázs?

A Dinamikus Rapid Masszázs egy masszázsszéken végzett, hagyományos (keleti) és modernkori (nyugati) elveket és technikákat saját fejlesztésű fogásokkal ötvöző, intenzív, energikus masszázsfajta. Eredetileg a hagyományos irodai masszázs továbbfejlesztett változata volt, később azonban már a masszázsszéket leszámítva szinte semmiben nem hasonlított elődjére.

A 8-10 perces kezelés alkalmazása a minden masszázsban megszokott relaxáló-energetizáló hatás mellett egy magasabb szintű energetizáltságra, fizikális és mentális teljesítménynövelésre irányul. Ebből kifolyólag technikai rendszere és koncepciója általános preventív, vagy speciális frissítő masszázsként teszi alkalmazhatóvá. Ennek megfelelően ugyanúgy alkalmas különböző sportesemények versenyzőinek bemelegítésére és regenerálására, mint egyéb rendezvények (konferenciák, céges rendezvények, fesztiválok, stb) résztvevőinek általános frissítésére, s ez által az esemény színvonalának emelésére.

Ezen kívül megmaradt az eredeti irodai masszázs funkciója is, azaz munkahelyekre is ajánlott masszázsforma. Alapvetően felsőtestre irányuló kezelést tartalmaz, de specifikusan alsótestre is alkalmazható. Sajátságos jellemzői a ritmikusság, valamint a lendületkoordináció módszerének alkalmazása, ami rövidtávon nagymértékű izomernyedést eredményez. A Dinamikus Rapid Masszázs végzése rendkívül nagy koncentrációt igényel, mivel a megfelelő hatás eléréséhez a terapeutának egyszerre kell figyelnie a mozgására, a légzésére, a pontos technikai kivitelezésre és munkájának ritmusára.

Milyen hatással van arra, aki kapja?

Az intenzív, dinamikus sportmasszázs technikáknak, valamint az anatómiai és bioenergetikai vonalak mentén történő kezelésnek köszönhetően egy Dinamikus Rapid Masszázs foglalkozás átélőjét többnyire afféle szárnyaló érzés keríti hatalmába, és a masszázsoknál inkább megszokott relaxáció mellett érezhetően fel is töltődik energiával. A testlendülettel való koncentrált munka során sokszor úgy érzi, mintha teste, karjai, vállai könnyedebbek lennének. Az egyenletes ritmusban, precíz mozdulatokkal végzett fogások a viszonylag rövid Rapid Masszázst is egy egységes, folytonos egésszé teszi, melybe átélője gyakran annyira belelazul, hogy elveszíti időérzékét, érzékszervei kitágulnak, és belül egyfajta mély, meditatív harmóniát él meg.

Mi történik azzal, aki adja?

A Dinamikus Rapid Masszázs technikai és mozgásrendszere úgy van felépítve, hogy a masszőr felső- és alsótestének főbb izomcsoportjait egyaránt megmozgatja, miközben az ízületekről az izmokra hárítja a terhelést. Továbbá a helyes tartással, valamint a légzéssel szorosan összevont, egész testes koncentrált mozgás (Chi-kung) egyszerre tartja edzésben a testet és az elmét, erősíti az immunrendszert, növeli az életerőt, elősegíti a hatékony önkifejezést és a valódi pozitív gondolkodást. A Rapid Masszázs művelése ezért egy nagyon hatékony edzésprogram és önfejlesztő gyakorlat végzőjének, aki ezeket a hatásokat mind megtapasztalja önmagán.

Talán fájdalmas?

Fontos lehet megemlíteni a laikusok számára, hogy bár kívülről nézve úgy tűnhet, hogy a különböző karfeszítések és törzstekerések révén a Rapid Masszázs egy „fájdalmas művelet”, átélve azonban mindenki az ellenkezőjét tapasztalja. Valójában a legjobb frissítő masszázsok a jóleső és rosszul eső fájdalom határán dolgoznak. Csak néha súrolják ezt a határt – ahol a páciens izmai önkéntelenül is megfeszülnek -, s ezt érzékelve a masszőr “visszább vesz”. A Dinamikus Rapid Masszázs is ilyen, s ettől szavakkal leírhatatlanul képes ellazítani és feltölteni az embert. Ennek a precíz dinamikai kivitelezésnek köszönhetően rossz értelemben egyáltalán nem fájdalmas egyik mozdulata sem. Elég ránézni egy-egy kezelés után az alanyok arcára, vagy váltani velük pár szót ahhoz, hogy ez teljesen egyértelmű legyen.