Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/1/6/16848f8e-48bf-4a9f-a398-43fe2595f209/gerinckovacsok.hu/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Bene Máté Gerincakadémia Lumbális gerinc full workshop | GERINCKOVÁCSOK

A Bene Máté Gerincakadémia edzőknek tartott szakmai továbbképzésén vettem részt.

Szó esett a gerinc felépítéséről, szerkezeti stabilitásáról, a mozgás szegmentekről és a csigolya közötti ízületekről is. Az anatómiai ismeretekre épültek a porckorongsérvesedés témakörei és hogy mit szabad egy sérves betegnek mozognia és mely gyakorlatok azok, amik ártalmasak lehetnek. A gerinc stabilitásainak elmélete is egy nagy témakört ölelt át, mely több szempontból is boncolgatta gerincünk stabilitásának halálát…miért és hogyan megy tönkre a rendszer?

Több szempontból is megismerhettük életmódunk hatásait mozgásrendszerünkre – a funkció meghatározza a struktúrát.  Ez magyarul annyit jelent, hogy az alkatrészeink olyanná válnak, amire használjuk őket.

Bene Máté gyógytornász – fizioterapeuta átadott ismeretanyaga rendkívül fontos és hasznos információkkal szolgált a részt vevő edzők számára, az egészséges mozgás oktatásával kapcsolatosan.